Nájdite si svoju dovolenku
Vybrať kriteriá

Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

Perfektná dovolenka v auguste? Pokojne aj na poslednú chvíľu!

dovolenka v auguste - 1
Peter Sorger
1.8.2018

Perfektná dovolenka v auguste? Pokojne aj na poslednú chvíľu! - Obsah

Leto má trošku iný rytmus ako zvyšné ročné obdobia. Všetci máme chuť vymeniť obleky a kancelárie za plavky a miešaný drink s malým farebným dáždničkom. Chceme namiesto rokovaní a telefonátov čítať dobrú knihu, plávať alebo tancovať. Chceme sa smiať s priateľmi, či rodinou, vyrážať za dobrodružstvom, grilovať, dať si dobre chladené pivko alebo iba tak relaxovať. Čo však urobiť, ak ste doteraz dovolenku neriešili a radi by ste na poslednú chvíľu niekam vyrazili?

Možno ste v práci dostali nečakané voľno, alebo ste sa rozhodli, že nebudete čakať do ďalšieho leta. Dobrá správa je, že na vás stále čaká široká ponuka zájazdov a pobytov od výmyslu sveta. Je však potrebné vedieť, ako výberom šikovne prekľučkovať a zvoliť tú najlepšiu a najvhodnejšiu ponuku.

More alebo Slovensko?

Úplne prvú vec, ktorú musíte pri príprave dovolenky urobiť je selekcia destinácie. Zamyslite sa, čo vás láka najviac:

  • Ak chcete prekonať samého seba, zdolať naše najvyššie vrchy, či sa kochať dychberúcimi výhľadmi, vyrazte do Tatier.
  • Ak naopak potrebujete iba zrelaxovať, oddýchnuť pri dobrej knihe či užiť si blahodarný vplyv liečivých vôd, vyrazte do kúpeľov.
  • Pre najnáročnejších, alebo tých, ktorí potrebujú aspoň raz do roka more ešte stále existuje možnosť kvalitnej dovolenky v každej destinácii – a to dokonca bez toho, aby ste mali hlboko do vrecka.

Plánujeme dovolenku

Aj Slovensko dokáže okúzliť

Častokrát naše krásne miesta ocenia viac klienti z okolitých krajín, ako my sami. Ponuka sa však z roka na rok zlepšuje a s ňou sa zvyšuje i kvalita služieb.

Dovolenka na Slovensku má niekoľko výhod:

  • Do destinácie sa dostanete v priebehu pár hodín i vlastným autom.
  • Môžete si užiť kvalitných služieb.
  • Stále je dostatok pobytov v hoteloch a penziónoch, ktoré viete kúpiť za rozumné ceny = potešíte peňaženku.
  • Dovolenku si viete prispôsobiť podľa toho, či má byť aktívna alebo chcete zrelaxovať.
  • Môžete si doma otvoriť mapu alebo internet a sami hľadať miesta, ktoré vás chytia za srdce.
  • Jednoducho do miesta určenia prepravíte deti, či starých rodičov, ktorí sa navyše dohovoria a majú rovnaký komfort ako doma – poznajú jedlo, jazyk, krajinu.
  • Čokoľvek budete počas pobytu potrebovať (plienky, lekárske ošetrenie, hračku pre dieťa či obľúbený jogurt) zoženiete v priebehu pár minút.

slovenské kúpele

Fajn, ak sme vás presvedčili, je najvyšší čas ukázať vám, ktoré oblasti jednoducho stoja za to, aby ste sa na pár dní stali ich súčasťou.

Tatry

Bolo by hriechom nenapísať naše majestátne hory ako prvé. Mestečká, ktorá sa pod nimi krčia sú plné kvalitných hotelov, ktoré sa postarajú o váš komfort a budú vás priam rozmaznávať. Aby ste každé ráno mohli vstať a vyraziť plní síl za novým dobrodružstvom.

Najznámejšie kúpele

Piešťany, Bojnice, Dudince, Turčianske Teplice, Sklené Teplice, Brusno,... Slovensko má neuveriteľné množstvo kvalitných kúpeľov, v ktorých si oddýchnete, napravíte boľavý chrbát a naberiete množstvo energie. Čaká vás úžasné jedlo, odborný personál, široká ponuka procedúr a okolie, ktoré ponúka množstvo výletov a pamiatok.

Banská Štiavnica

Miesto s neuveriteľnou energiou, ktoré každý rok láka kvantá turistov. Historické uličky, výborné jedlo a okúzľujúca príroda v okolí. Nádherné tajchy, cyklistické chodníčky i turistické trasy. Bohaté kultúrne vyžitie a nádherné pamiatky.

Slovenský raj

Nádherná príroda, ktorá prevetrá vaše fyzické schopnosti a odvahu. Priláka vás desiatkami turistických trás tvorených mostíkmi, schodíkmi a rebríkmi.

Vysoké Tatry

Čo ak dovolenka bez mora nie je dovolenka?

Aj v polke leta môžete stále získať perfektnú dovolenku pri mori. Zlaté pravidlo však znie: Zabudnite na dovolenku na vlastnú päsť. A to aj napriek tomu, že je čoraz populárnejšie hľadať si letenky i ubytovania mimo cestovných kancelárií. Počas leta však narazíte na maximálne predraženie a to všetkého.

Od leteniek, cez ubytovanie až po sprievodné servisné poplatky. Najjednoduchšie (a najlacnejšie) je osloviť cestovku alebo spoločnosť, ktorá vám sprostredkuje dovolenku, často za neuveriteľnú cenu. Dostanete sa tak aj k pobytom, ktoré by ste za normálnych okolností nezískali ani začiatkom roka.

dovolenka Grécko

Budete sa možno musieť zbaliť expresne rýchlo, pretože vám bude lietadlo do vysnívanej destinácie letieť už za jeden alebo dva dni, všetky ostatné výhody dovolenky pri mori však zostávajú zachované:

  • Budete letieť pod krídlami spoločnosti, ktorá zastreší celú dovolenku a postará sa o vašu bezpečnosť, komfort i riešenie prípadných problémov.
  • Uvidíte inú krajinu. Nový jazyk, mentalitu, ochutnáte cudziu kuchyňu, uvidíte krásne miesta a nazbierate nové zážitky.
  • Oddýchnete si. Od práce či ľudí, ktorí vás v bežné dni unavujú.
  • Užijete si rozmaznávanie a úroveň hotelov v zahraničí. Doprajete si pocit, že nemusíte naozaj nič.
  • Budete mať more iba pár metrov od seba. Celé dni.

dovolenka pri mori

Kam však vyraziť? Ktoré destinácie sa teraz najviac oplatia? Pripadá v úvahu iba Európa alebo môžete rozmýšľať aj trošku ďalej?

Egypt

All-inclusiv je tu pomaly štandardom. Rovnako aj dlhé, piesočné pláže plné koralových útesov. Stačí si iba nasadiť šnorchlovacie okuliare a spoznávať neuveriteľný podmorský svet plný farebných rybičiek i  malých morských príšeriek. Egypt je však neodolateľný aj nad hladinou. V krajine faraónov a pyramíd môžete stráviť mesiace. Sila histórie vás zrazí na kolená.

Turecko

All-inclusive za veľmi priaznivých podmienok. Hotely, ktoré sú ideálne pre pobyt s deťmi, či miesta s intenzívnym nočným životom pre vyžitie mladých ľudí. Krajina, ktorá ponúka dostatok výletov a zároveň prekrásne pláže a výborné počasie.

Bulharsko

Široké piesočné pláže vhodné aj pre deti a teplé more. Výborná kuchyňa, kvalitné vína a k tomu všetkému typická balkánska pohostinnosť. Pre cestovateľov dostatok pamiatok, byzantských pevností a miest, ktoré sa oplatí navštíviť. Dostupné ceny – dovoleniek, i jedál v reštauráciách či sortimentu v obchodoch.

Chorvátsko

Nádherné scenérie a krištáľovo čisté more. Výborná kuchyňa a krajina, ktorá je už tak trochu slovenská. Krajina, kde sa budete cítiť doma. Kde môžu vaše deti bezpečne objavovať podmorský svet, a potom spolu vyrazíte na výlet. Za krásnymi miestami, pamiatkami alebo neobjavenými plážami.

Grécko

Olivy, slnko a zorga. Vlasť mýtov a olympijských hier. Nádherne modré more a tak nádherné zákutia, že vám vyrazia dych. Citrusové háje a plantáže viniča, grécka kuchyňa, ktorej sa nebudete vedieť dojesť a klasický štandard starostlivosti. Dovoľte si sa rozmaznávať.

pohľad na more

Užite si leto ako sa patrí! Bez ohľadu na to, či vyrazíte za dobrodružstvom po okolí alebo si doprajete relax pri mori. Užite si čas, kedy sa nič nemusí a môže sa všetko. Užite si pomalé tempo, krásne miesta, relax a dobré jedlo. Leto je stále v plnom prúde pripravené poskytnúť vám dostatok zážitkov. Stačí to využiť.

Páči sa vám tento článok? Môžete ho zdieľať s priateľmi.

Podobné články

Ako vybrať kvalitný a zdravý opaľovací krém pre seba a dieťa? Margaréta Koklesová9.7.2024Dovolenka s deťmi, Dovolenka pri mori, Užitočné dovolenkové tipyPred slnečnými lúčmi by sa najmä v lete mal chrániť každý, od najmenších cestovateľov až po seniorov. Výber správneho krému je veľmi dôležitá časť preddovolenkovej prípravy. Vo všeobecnosti platí, že čím bližšie k rovníku sa chystáte a čím svetlejšiu pokožku máte, tým vyšší by mal byť UV faktor... Kompletný návod: AUTOM DO GRÉCKA Margaréta Koklesová9.7.2024Grécko, Dovolenka s deťmi, Dovolenka pri mori, Autom na dovolenkuNa výber sú tri trasy. Tou najrýchlejšou ste v Grécku za 13 hodín (bez prestávok). Tou najkrajšou spoznáte aj kus Jadranského pobrežia. Príprava na cestu Pre vstup do Grécka vám dnes stačí už iba občiansky preukaz alebo cestovný pas. Počítajte s tým, že cesta tam, späť + nejaké výlety dokopy urobí skoro 4 000 km. Je veľmi...